GreenWish zoekt daadkrachtige stagiair met affiniteit voor maatschappelijk initiatief

Ben jij ge´nteresseerd in een betere wereld? Wil jij je inzetten om de totstandkoming van maatschappelijke initiatieven mogelijk te maken? Ben jij een echte doorzetter en werk jij doelgericht? Kan jij voor de duur van 3 ß 4 maanden minimaal 3 dagen per week meewerken in onze organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

GreenWish is een sociale onderneming die zich inzet voor duurzaam en maatschappelijk initiatief. Dat doen wij door aan de ene kant initiatiefnemers te begeleiden en aan de andere kant overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven te adviseren. Dankzij deze combinatie weten wij dat het niet altijd makkelijk is voor vragers en aanbieders om elkaar te vinden. Daarom hebben wij het IdealenKompas ontwikkeld. Het IdealenKompas matcht maatschappelijke initiatieven met een vraag aan aanbieders van middelen, financiering, menskracht etc. elkaar. Het is een maatschappelijke marktplaats voor vraag en aanbod op het gebied van goede ideeën voor de samenleving.

Waarom zoeken wij een stagiair?

Wij zijn een kleine, dynamische organisatie die zich dagelijks inzet voor maatschappelijk initiatief, op allerlei manieren. Het IdealenKompas is nu een jaar online en het gebruikersaantal groeit gestaag. Wij merken dat het aantal goede ideeën met een vraag sneller groeit dan het aantal supporters met een aanbod. Daarom is het nodig om een campagne uit te werken zodat meer partijen als supporter voor goede ideeën zich op het IdealenKompas aanmelden. Het is de bedoeling dat mensen, organisaties en bedrijven die maatschappelijke initiatieven kunnen ondersteunen hun aanbod(expertise, middelen, financieringsmogelijkheden etc.) in het IdealenKompas plaatsen. Hiervoor moeten met name fondsen worden aangeschreven.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende stage waarbij jij de verantwoordelijkheid krijgt om samen met de projectleider een communicatie strategie op te zetten en deze zelf uit te voeren. Aan het eind van deze opdracht heb jij inzicht in het maatschappelijke werkveld in het algemeen en de Nederlandse fondsen in het bijzonder.

Wat ga je doen?

Om meer supporters (aanbieders) in het IdealenKompas te krijgen, waarbij de nadruk op fondsen ligt ga jij onder andere:

 • Een communicatiestrategie opstellen voor supporters
 • De communicatiestrategie uitvoeren, waaronder:
  - Contacten leggen met fondsen uit het fondsenboek en fondsen buiten het fondsenboek inventariseren en aanschrijven
  - Contacten leggen met lokale Rabobank fondsen
  - Social media campagne rondom fondsen en andere supporters in het IdealenKompas opzetten en uitvoeren
  - Matches met fondsen zichtbaar maken via site en social media
  - Blogs, nieuwsberichten, mailings etc. schrijven met betrekking tot fondsen en andere supportersactiviteiten, voor IdealenKompas communicatiemiddelen en het GreenWish-netwerk
  - Meedenken met PR rondom fondsen in het IdealenKompas, samen met de persvoorlichter

Zijn wij een match?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en zoek jij een leuke uitdagende stage?

Stuur dan voor z.s.m. je CV met een motivatiebrief naar info@greenwish.nl