Naast onze leerprogramma’s werken wij ook aan andere opdrachten die bijdragen aan meer ruimte voor maatschappelijk initiatief. Insteek is altijd: hoe maken we het zo makkelijk mogelijk dat initiatiefnemers kans van slagen hebben en hoe vinden zij aansluiting bij organisaties in de samenleving.

Opdrachten

groenendoenlogo

Groen en Doen is een programma van het ministerie van EZ om vrijwilligerswerk in het groen te ontwikkelen en stimuleren. Via groenendoen.nu kunnen mensen een voucher aan vragen voor een opleidingsactiviteit. Groen en Doeners bloggen en delen foto’s van hun projecten en activiteiten. GreenWish heeft het concept mede ontwikkeld en voert het uit samen met RVO.

duurzamedinsdagkoffer

Duurzame Dinsdag is een jaarlijks event op de eerste dinsdag van september, dat duurzame initiatieven onder de aandacht brengt van de politiek. Het koffertje wordt aangeboden aan een bewindspersoon, duurzame lintjes worden uitgereikt en de Duurzame Troonrede wordt uitgesproken. GreenWish analyseert jaarlijks de inzendingen en faciliteert in opdracht van IenM een aantal initiatieven. De trends van 2015 vind je hier.

Minibieb1818
Je kunt als financier grote bedragen reserveren voor projecten van maatschappelijke organisaties, maar wat doe je met de vele particulieren die een bijdrage leveren aan leefbaarheid in hun omgeving? Een leuke manier is door te kiezen voor veel kleine bijdragen, op een specifiek onderwerp, via een laagdrempelige aanvraagprocedure. Voor Fonds1818 ontwikkelden we het Minibieb1818 programma, waarin burgers een voucher konden aanvragen waarmee ze korting kregen op de aanschaf van een minibieb. De minibiebs werden gebouwd door Visie-R, een maatschappelijke werkplaats in het werkgebied van Fonds1818. De 230 minibiebs die zijn aangeschaft dankzij de kortingsvouchers staan nu voor woonhuizen, bij kinderboerderijen, bij speeltuinen en in buurtplantsoenen en vormen nieuwe ontmoetingsplekken in de wijk.

Voor de Wereld van Morgen

ASN Wereldprijs
GreenWish is al jaren betrokken bij de ASN wereldprijs, een wedstrijd voor duurzame doeners. We helpen mee aan trainingsdagen voor de deelnemers. Daarnaast maken we deel uit van de jury. Hier vind je een terugblik op de editie van 2015.