Naast onze leerprogramma’s werken wij ook aan andere opdrachten die bijdragen aan meer ruimte voor maatschappelijk initiatief. Insteek is altijd: hoe zorgen we dat initiatiefnemers gemakkelijker kans van slagen hebben en hoe vinden zij aansluiting bij organisaties in de samenleving.

Opdrachten

Voor de Wereld van Morgen

ASN Wereldprijs GreenWish is al jaren betrokken bij de ASN wereldprijs, een wedstrijd voor duurzame doeners. We helpen mee aan trainingsdagen voor de deelnemers. Daarnaast maken we deel uit van de jury. Hier vind je een terugblik op de editie van 2017.

duurzamedinsdagkoffer

Duurzame Dinsdag is een jaarlijks event op de eerste dinsdag van september, dat duurzame initiatieven onder de aandacht brengt van de politiek. Het koffertje wordt aangeboden aan een bewindspersoon, duurzame lintjes worden uitgereikt en de Duurzame Troonrede wordt uitgesproken. GreenWish analyseert jaarlijks de inzendingen en faciliteert in opdracht van IenM een aantal initiatieven. De trends van 2018 vind je hier.

groenendoenlogo

Groen en Doen is een programma van het ministerie van EZ om vrijwilligerswerk in het groen te ontwikkelen en stimuleren. Via groenendoen.nu kunnen mensen een voucher aan vragen voor een opleidingsactiviteit. Groen en Doeners bloggen en delen foto’s van hun projecten en activiteiten. GreenWish heeft het concept mede ontwikkeld en voert het uit samen met RVO.

Clinic Omgevingswet - foto: Anne van Strien

Initiatiefkunde Wat komt er kijken bij het opzetten van een maatschappelijk initiatief? Hoe zorgen we dat meer mensen die sprong wagen? Hoe weten mensen ons te vinden en hoe reageren we als het zover is? Welke zaken moeten we minimaal op orde hebben in huis? Dit soort vragen komen aan de orde bij de Workshop Initiatiefkunde voor overheden.

We bieden de workshop ook aan voor initiatiefnemers. Het accent ligt dan vooral op advies bij idee-uitwerking en business plannen en het contact met overheden en financiers. Iedereen gaat naar huis met een (bijgewerkt) plan.