Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bankrekening van Moeder Aarde? – zoomsessie

4 okt 2022 om 8:00 pm

zoom

Heel veel maatschappelijke initiatieven werken aan een groenere, socialere, schonere Aarde, terwijl ze in financiële nood zitten. Ze kunnen geen opdrachtgever vinden voor de uren die ze inzetten voor het verduurzamen van de Aarde. Die opdrachtgever is er wel: Moeder Aarde! Maar die heeft geen bankrekening. Tenzij we die zelf maken.

Hierover spraken we op Duurzame Dinsdag met Asceline Groot van Het Kan Wel en Bernice Kamphuis van Struikroven. Struikroven redt planten, struiken en bomen van de sloop. Bij nieuwbouw en renovatieprojecten wordt meestal alle groen verwijderd. Struikroven redt het groen met buurtbewoners. Prachtig werk, veel lof, maar financiering is niet te vinden. Toen viel haar het idee binnen om het anders aan te pakken, voor haar en de vele honderden andere initiatieven met een bestaans-model  in plaats van een verdienmodel, of anders gezegd: een dien-model voor de Aarde.

Op de Bankrekening van Moeder Aarde staat geld, waarmee mensen de financiële ruimte krijgen om bij te dragen aan een groenere, socialere en duurzamer wereld. Een soort basisinkomen, dat hen voor een bepaalde periode ontzorgt. En waarbij de Aarde vertegenwoordigd wordt door een raad van mensen die haar en de toekomstige generaties representeren. Het idee staat in de kinderschoenen, maar het borrelt en bruist.

We zoeken meedenkers op allerlei terreinen. Raakt het je? Kom dan naar onze Zoom-sessie op 4 oktober  van 20.00 tot 21.30 uur via Zoom. Mail naar info@greenwish.nl en we sturen je een link.

 

Gegevens

Datum:
4 okt 2022
Tijd:
8:00 pm-9:30 pm

Organisatoren

GreenWish
HetKanWel
Struikroven

Locatie

zoom online

Gegevens

Datum:
4 okt 2022
Tijd:
8:00 pm-9:30 pm

Organisatoren

GreenWish
HetKanWel
Struikroven

Locatie

zoom online