Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgermasterclass 2020 – Ruimte voor bewonersinitiatieven in de Omgevingswet?

8 dec 2020 om 7:30 pm

Terug van weggeweest: de Burgermasterclass over de Omgevingswet. In 2019 zetten we bewoners in de ‘master-rol’. Initiatiefnemers leerden ambtenaren, bestuurders en professionals wat de transitie van de Omgevingswet beoogt. Samen gingen we op een virtuele expeditie. Dat wilden we dit jaar herhalen, op locatie bij een van die initiatieven. Met als doel om alle belanghebbenden rond het initiatief te helpen een gezamenlijk antwoord te vinden op een ruimtelijk vraagstuk. Maar dat liep anders dan gedacht! Twee keer lukte het niet om in een bestaand proces te interveniëren. Toch hebben we er veel van geleerd. Onze bevindingen delen we graag met jou in deze interactieve sessie. Denk en doe je mee?

Bewonersinitiatieven zijn geen (of niet zomaar) professionele organisaties. Toch willen andere belanghebbenden, zoals gemeenten en projectontwikkelaars, wel graag zo met hen omgaan. Het zou ze waarschijnlijk ook efficiënter maken. Bewonersgroepen zijn vaak geen eenheid, wat de leden bindt is niet altijd duidelijk, de visie op het gebied loopt uiteen en veel groepen voelen zich slecht geïnformeerd. Allemaal zaken die de energie halen uit oplossingsgericht denken.

Wij willen wijzer worden

We denken dat dit vaker voorkomt en willen hier meer over leren. Wat is er voor nodig om bewoners te helpen om ruimte te pakken voor hun initiatieven onder de Omgevingswet? Daarover schrijven we nu een artikel. Daarin benoemen we niet alleen de zaken die niet goed lopen, maar ook goede ideeën over hoe het beter zou kunnen. Hoe dan wel?

Over die vraag gaan we graag met jou in gesprek . De bijeenkomst heeft tot doel om samen antwoorden te formuleren op deze vraag en nieuwe inzichten op te doen. Op basis daarvan maken we het artikel verder af en verspreiden we het. Meld je aan om mee te praten en te leren van ervaringen van andere bewonersgroepen. Je krijgt dan het concept-artikel van te voren opgestuurd ter voorbereiding.

Organisator

GreenWish LSA-bewoners, Jean Eigeman, Anne van Strien, Axel Coumans in opdracht van RVO programma Duurzaam Door

Locatie

via zoom

Organisator

GreenWish LSA-bewoners, Jean Eigeman, Anne van Strien, Axel Coumans in opdracht van RVO programma Duurzaam Door

Locatie

via zoom