Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Burgermasterclass Omgevingswet: Samen op expeditie!

15 nov 2019 om 10:30 am

- gratis
NRE terrein Eindhoven

De Omgevingswet stimuleert integraal werken, roept de samenleving op om kansen te pakken en baseert zich op vertrouwen. Deze drie elementen zitten als van nature in maatschappelijk initiatief. Tijdens de Burgermasterclass Omgevingswet zetten we daarom maatschappelijke initiatiefnemers en burgers in de master-rol. Initiatieven leren de instituties wat de transitie van de Omgevingswet beoogt. Koppels van initiatiefnemers en ambtenaren/bestuurders gaan op ontdekkingstocht naar een dieper niveau van leren.

De BurgerMasterclass vindt plaats bij ontwerperscollectief Nul Zes (Gasfabriek 3a in Eindhoven) dat al sinds het begin van de gebiedsontwikkeling plaats nam op het NRE terrein. Het terrein is volop in ontwikkeling, met tal van nieuwe plekken en bewoners. Tijdens de expeditie zoomen we in op deze plek, en kom je meer te weten over hoe dit boeiende stukje Eindhoven zichzelf ontwikkelt. Met nadruk op zichzelf, want het is goed te zien dat bewoners en gebruikers van het terrein zich vrij voelen zelf invulling te geven aan het maken van een fijne verblijfsplaats. De Omgevingswet in de praktijk!

Het wordt met recht een expeditie. Startpunt is station Eindhoven Centraal. Vandaar uit lopen we naar Nul Zes (10 minuten lopen). We verkennen het terrein, en gaan in tweetallen in diverse deelsessies en op een creatieve manier ervaren wat de Omgevingswet voor de eigen situatie betekent. Deelname is gratis. Lunch en borrel zijn inbegrepen.

Heb je interesse, wil je meer weten of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@greenwish.nl onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

*De Burgermasterclass is onderdeel van het traject Omgeving ontmoet Omgevingswet van het programma DuurzaamDoor (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

 

duurzaam door

Gegevens

Datum:
15 nov 2019
Tijd:
10:30 am-5:30 pm
Kosten:
gratis

Organisator

GreenWish LSA-bewoners, Jean Eigeman, Anne van Strien, Axel Coumans in opdracht van RVO programma Duurzaam Door

Locatie

NRE terrein
Gasfabriek 3a
Eindhoven,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
15 nov 2019
Tijd:
10:30 am-5:30 pm
Kosten:
gratis

Organisator

GreenWish LSA-bewoners, Jean Eigeman, Anne van Strien, Axel Coumans in opdracht van RVO programma Duurzaam Door

Locatie

NRE terrein
Gasfabriek 3a
Eindhoven,
+ Google Maps