Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaam Sociaal

25 sep 2019 om 7:30 pm

Duurzaam en sociaal gaan hand in hand. Duurzame initiatieven dragen bij aan de veerkracht van mensen. Duurzaam initiatief geeft je de kans om talenten in te zetten, deel uit te maken van een netwerk, en ook geld te besparen en te verdienen. Op 25 september slaan we een brug tussen duurzaam en sociaal. Je bent van harte welkom!

 

Mooie voorbeelden

De koelkastjes van Vers en Vrij met restanten van restaurants, staan straks in alle Haagse wijken. In de Buurtschuur in Segbroek hangt gereedschap, dat je niet meer hoeft te kopen. Je kunt thuis-kok worden bij Thuis Afgehaald en zo je netwerk vergroten en bijverdienen. En door aan te haken bij een van de energiebesparings-initiatieven breng je je maandlasten omlaag. We zien zeker 5 raakvlakken tussen duurzaam en sociaal: 1 Voedsel(verspilling), 2 Ruilen, delen, lenen, 3 Energie besparen, 4 Mobiliteit en 5 Arbeidsparticipatie.

 

Programma

19.15 uur      Inloop met koffie en thee

19.30 uur      Welkom door Heleen Claringbould van de gemeente Den Haag

19.35 uur      Annet van Otterloo vertelt over onder meer de Afrikaanderwijk Coöperatie en laat zien hoeveel sociale potentie er zit in duurzame initiatieven en hoe deze in Rotterdam en Alkmaar is ‘geoogst’

20.00 uur      Initiatievenpitch uit de Haagse praktijk

20.30 uur      Meet en Greet, ontmoeting met lekkere hapjes en drankjes

21.30 uur      Afsluiting

 

Waarom en voor wie

Het sociaal domein kan vast nog méér gebruik maken van de kracht van duurzame initiatieven en andersom. De 25ste kunnen we kennisnemen van elkaars mogelijkheden en zorgen dat we elkaar makkelijker kunnen vinden. We nodigen daarom duurzame en sociale initiatieven uit, maar ook mensen van wijkteams, welzijn en wijkeconomie zijn van harte welkom.

 

Aanmelden

We hopen dat je erbij bent! Graag van tevoren aanmelden via info@greenwish.nl , ovv van je naam, met hoeveel personen je komt, en (indien van toepassing) namens welk initiatief of organisatie.

Gegevens

Datum:
25 sep 2019
Tijd:
7:30 pm-9:30 pm

Locatie

Hou van je Huis
Escamplaan 305
Den Haag,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
25 sep 2019
Tijd:
7:30 pm-9:30 pm

Locatie

Hou van je Huis
Escamplaan 305
Den Haag,
+ Google Maps