Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klimaatcafe Arnhem De Bottom Up Beweging

22 jun 2017 om 4:00 pm

Het klimaatbestendig maken van de stad is een gemeenschappelijke opgave. Steeds meer bewoners en burgerinitiatieven maken de buurt en de stad hittestress- en regenwater-bestendiger. Ze kleuren de stad groen met initiatieven. Tijdens dit Klimaatcafé gaan we het hebben over deze bottom up beweging die vanuit de stad aan het ontstaan is. We zoomen in op het proces en praktische zaken als financiële ondersteuning, maar laten natuurlijk ook verschillende Arnhemse initiatieven aan het woord.

Het programma wordt gevuld door kenners en doeners; Rinske van Noortwijk (GreenWish)  vertelt over haar ervaringen met het krachtiger maken van initiatieven en heeft concrete tips voor initiatieven en partijen daar omheen. Carien van Boxtel geeft een toelichting op de inspirerende Buurtmoestuin De Torentuin uit Zaltbommel. Vervolgens komen verschillende Arnhemse buurtinitiatieven over het podium, maar ook organisaties die ondersteuning bieden bij bottom up projecten. Tot slot is er een netwerkborrel en speeddate-sessie waarbij bewoners en initiatieven bij ondersteuners terecht kunnen met vragen, opmerkingen en ideeën.

Datum: donderdag 22 juni
Tijd: 16.30 – 18.00 uur, deuren open 16.00 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Langstraat 20
Entree: gratis

Organisatie: Platform Arnhem Klimaatbestendig met als doel op alle schalen van de stad (tuin, straat, buurt, wijk, bedrijventerrein) Arnhemmers te inspireren en te informeren over hoe je de stad klimaatbestendig kunt maken.

Gegevens

Datum:
22 jun 2017
Tijd:
4:00 pm-6:00 pm

Locatie

Showroom Arnhem
Langstraat 20
Arnhem, 6811 JA Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.casa-arnhem.nl/