FOR KEEPS, rethinking fast fashion #greenstatements

For Keeps - rethinking fast fashion

Fast fashion is vaak gemaakt om snel weer vervangen te worden. FOR KEEPS nodigt je uit langer te doen met je oude shirt. En laten zien dat je het weer helemaal klaar kan maken voor een nieuw feest.

Elke week laten ontwerpers en makers zien hoe zij van een oud shirt een groen statement maken. Door te upcycelen, repareren en stylen. Het doel is 100 shirts te verzamelen, daarom is de hashtag voor het project #100greenstatements.


Motivatie:

“Wat denk je dat het meest duurzame kledingstuk is? Een lokaal gemaakte jurk, een broek van gerecycled katoen, een eco gecertificeerd shirt uit India? Het antwoord zal je misschien verbazen, maar het meest duurzame kledingstuk is het item dat al in je kast hangt. Hoe mooi is dat! Je hoeft helemaal nog nergens heen, nog niet wat aan te schaffen. Als je wil beginnen om duurzamer bezig te zijn is je eigen garderobe het perfecte startpunt. In plaats van vaak wat nieuws te kopen, langer doen met je oude kleren” Anjolieke Dertien


Thema(‘s):
Duurzaamheid

Bereik (gebied):
Internationaal

Bijdrage GreenWish:
Coaching/klankbord

Jaar van aanmelding:
2021

Website:
For Keeps

Foto credits:
For Keeps<< Terug

GreenTickets

Greentickets

GreenTickets is een online tool waarmee je reisalternatieven op een rij kunt zetten, wat betreft reisduur, reistijd en CO2-uitstoot. Het geeft de alternatieven van deur tot deur! Tot nu toe is het erg ingewikkeld is om alternatieven voor vliegen te vinden en te boeken. Maar dat gaat veranderen. GreenTickets combineert data en speelt in op gebruiksgemak. Je kunt je reisopties makkelijk vinden, vergelijken en (voor een deel nu) ook boeken. Daarnaast gaat het platform ook inspiratie bieden voor duurzame reizen.


Motivatie:

"Mijn missie is om de ongelijke verdeling van negatieve consequenties van onze impact op het klimaat tegen te gaan. Green Tickets is voor mij een manier om hiervoor verantwoordelijkheid te nemen." (Krisna Baghouzian)
"Ik wil samenwerken aan een inclusieve, duurzame wereld, en ik zie klimaatsverandering door onze CO2 uitstoot als de grootste uitdaging hiervoor. Door Green Tickets kan ik een steentje bijdragen om CO2 uitstoot terug te dringen." (Erika van der Linden)
"Ik wil een 'changemaker' zijn voor een eerlijke en duurzame toekomst, door aan duurzame oplossingen te werken zoals Green Tickets." (Jeppe Bijker)
"Mijn missie is om het makkelijker te maken om duurzame keuzes met impact te maken, bijvoorbeeld wat betreft duurzaam reizen via Green Tickets." (Dieuwertje)


Thema(‘s):
Duurzaamheid, Energie en klimaat

Bereik (gebied):
Internationaal

Bijdrage GreenWish:
Coaching/klankbord, Netwerken

Jaar van aanmelding:
2020

Website:
GreenTickets

Foto credits:
GreenTickets<< Terug