RESCUED! hergebruikt materialen en maakt mooie, inspirerende nieuwe producten. De mensen achter RESCUED! zijn goed in recycling, maar nog beter in upcycling. Mooie producten, gemaakt door mensen op afstand van de arbeidsmarkt komen via RESCUED! op de Europese markt. GreenWish adviseerde hen bij het maken van een businessplan en bracht hen succesvol in contact met een investeerder.

‘Sinds 1 juni 2015 is KNHM Participaties aandeelhouder geworden in RESCUED! BV. Dit en de toegang tot een groot relevant netwerk zijn voor RESCUED! een belangrijke stappen vooruit. We kunnen groeien! Wij zien GreenWish als stuwende kracht achter maatschappelijke innovatie. Zij weten met hun expertise en enthousiasme de juiste bruggen te slaan tussen burgers en ondernemers met duurzame initiatieven en partners die dergelijke initiatieven omarmen en (financieel) ondersteunen.’ Hans Peter Vles, mede-initiatiefnemer RESCUED!

 

Zonnebloemwoningen-Ecodorp-Boekel-kleiner

Ecodorp Boekel Duurzaam en zelfvoorzienend wonen en werken als voorbeeld voor hoe het ook kan! Samen met een groep anderen werkt Ad Vlems al enige jaren aan dit ideaal. In Boekel verrijst een ecodorp, de eerste tijdelijke woningen zijn in de zomer van 2015 geplaatst. Het dorp wordt autovrij, met duurzame huurwoningen, biobased buurthuis, een werkplaats en kantoren, eigen voedsel- en energievoorzieningen en ecologische waterzuivering. De Ecodorpers in Boekel willen daarmee ook anderen inspireren. Ze deden mee aan het GreenWish EmpoweringPeople programma bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

‘Via GreenWish zijn we in contact gekomen met diverse medewerkers van de rijksoverheid, heel handig voor ons. Daarnaast hebben zij ons geadviseerd bij het opzetten van een crowdfundingcampagne voor ons biobased buurthuis. Onze campagne is geslaagd.’ Ad Vlems, mede-initiatiefnemer Ecodorp Boekel.