Groen en Doen - Blijven doen

Website van Groen en Doen stopt per 1 maart

Het ministerie van LNV (destijds EZ) heeft de afgelopen jaren duizenden groene vrijwilligers gestimuleerd met een Groen en Doen-voucher.  De rijksregeling Groen en Doen bestaat al enige jaren niet meer.  Met ingang van 1 maart 2018 zal ook deze website uit de lucht gaan.

GreenWish heeft het afgelopen jaar naar andere wegen gezocht om groene vrijwilligers via vouchers en crowdfunding te ondersteunen bij hun werk voor natuur en samenleving.  We kwamen tot de conclusie dat een nieuw vouchersysteem, geheel gecrowdfund uit de samenleving  helaas niet haalbaar zou zijn.

Nieuwe mogelijkheden voor geld of andere hulp

We kwamen tijdens deze zoektocht ook een aantal andere mogelijkheden op het spoor die mogelijk voor een aantal van jullie relevant zullen zijn.

Bekijk 3 jaar Groen en Doen

Wij vinden het jammer dat Groen en Doen verdwijnt. Want wat was het mooi om te werken aan een groener Nederland vanuit de waardering en het vertrouwen dat mensen zelf weten wat zij het best kunnen doen om hun groene activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren. Duizenden mensen hebben daarvan geprofiteerd, en daardoor voor meer natuur en groen in Nederland gezorgd. Wil je meer lezen over de resultaten van Groen en Doen? Bekijk dan het evaluatierapport.

De facebookpagina van Groen en Doen op Facebook en Twitter, blijven bestaan. Hier zullen we relevant nieuws voor groene initiatieven en vrijwilligerswerk blijven delen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *