Iedereen is dol op getallen. Hoeveel initiatieven hebben jullie eigenlijk begeleid? Hoeveel initiatieven daarvan zijn succesvol geworden? Hoeveel zijn er gestopt? Hoeveel mensen zijn er bereikt? Hoeveel mensen zijn door de initiatieven aan een baan geholpen? Hoeveel CO2 hebben ze bespaard? Wat is de impact? Getallen als maatstaf voor succes. Ook wij zijn daar nieuwsgierig naar. Zo deden studenten van de Universiteit Utrecht in 2015 een onderzoek naar de impact van een twintigtal initiatieven die wij hebben geadviseerd ( Eindrapport Milieuwetenschappelijk adviesproject Greenwish). En zijn we heel blij met een initiatief als de MAEX.

Maar… cijfers zeggen ook niet alles. Wat we ook zonder de getallen weten is dat iedereen die de moed heeft gehad om een eigen initiatief of onderneming te starten, iets teweeg heeft gebracht. Een rimpeling in de vijver. Voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Dit signaal is niet meetbaar, maar is wel van onschatbare waarde.

GreenWish oordeelt niet. Of een initiatief nu een groot of klein bereik heeft, mensen die een initiatief voor een duurzame wereld starten verdienen respect en bemoediging. Dat is de essentie van waar uit wij werken!