Koken voor morgen
Koken voor morgen is een luchtig kookboek (met site), dat mensen ook informeert over duurzaamheidsaspecten van de ingredienten. De productie van een snee brood kost 4 liter water. Als in 7 keukens slechts twee sneetjes brood per week minder verspild worden, levert dat een besparing op van 2,9 miljoen liter water per jaar. Daarom staan er in het kookboek een paar leuke recepten met oud brood. Zevim Zor combineert (soms schokkende) feiten over ingredienten met handige tips, zodat je lekker kunt eten met een extra goed gevoel.
Motivatie:
"We weten zo weinig van ons voedsel. Het is soms schokkend om je te zien hoeveel impact voedsel heeft op ons milieu. Uiteindelijk wil ik een beweging op gang brengen, om mensen anders met voedsel en verspilling te laten omgaan." Sevim Zor
Thema(‘s):
Educatie, Energie en klimaat
Bereik (gebied):
Nederland
Bijdrage GreenWish:
Coaching/klankbord, Financiering, Opzetten business of projectplan
Jaar van aanmelding:
2007
Foto credits:
initiatief Koken voor morgen
<< Terug