GreenWish versterkt Knooppunten voor maatschappelijk initiatief

Overal in het land zijn mensen en organisaties die initiatiefnemers verder willen helpen. Dat is nodig, want het is moeilijk om een maatschappelijk initiatief te realiseren. Deze ‘facilitators’ (wij noemen het Knooppunten) denken mee, co-creëren en helpen met het leggen van contacten tussen initiatief en organisaties.

Knooppunten krijgen nog weinig aandacht en dat is niet terecht. Door hun inspanning ontstaan er méér en betere maatschappelijke initiatieven. Heel belangrijk dus dat zij hun werk goed kunnen doen.

GreenWish zocht hen op en vroeg wat ze nodig hadden om te groeien of te versterken. We maakten hiervan een verkenning. Op basis daarvan organiseren we activiteiten voor de Knooppunten zelf, en voor gemeenten die meer met hen willen samenwerken. Houd onze agenda in de gaten of stuur ons een mail , dan krijg je automatisch bericht over komende bijeenkomsten. Deelname is gratis.

Academie voor Knooppunten Maatschappelijk Initiatief

Versterk jij maatschappelijke initiatieven en wil je leren van ervaringen van collega’s? Kijk dan naar het aanbod in de Academie voor Knooppunten. Zie hier het programma.

Leerkring gemeenten – Versterken van Knooppunten

Wil je de Knooppunten in jouw gemeente versterken en wil je meer met hen samenwerken? Krijg dan praktische tips in onze leerkring. Start januari 2016 en zie hier het programma.

OMOOC Werken met Maatschappelijk Initiatief

Hoe kan je als gemeente een betere context scheppen voor maatschappelijk initiatief? Volg gratis de online colleges van ondermeer Jan Jonker en Derk Loorbach en GreenWish. Zie de flyer, de promovideo en hier het programma.