Lena en het belonen van de koploper

LENA - Fashion Library | foto credit: Bo van Veen

Over een aantal jaren is het normaal, dat je niet alleen mode koopt, maar ook leent of huurt. Lena Fashion Library loopt al jaren op deze trend vooruit. Koploper zijn is niet makkelijk. Er is nog geen markt en je past in geen enkel hokje. Hoe verlicht je het leven van een koploper?

Innovatief

Lena kwam jaren geleden bij GreenWish om advies over het opbouwen van een kledingbibliotheek. Circulaire economie was nog een onbekend begrip, maar Lena was een schoolvoorbeeld: je sluit aan bij de beweging van bezit naar gebruik en je verlengt de levensduur van het product . En Lena doet nog iets belangrijkers: Ze verandert het imago van ‘tweede hands’. Ze maakt lenen cool. Dat is nodig om de beweging te versnellen. We willen dus veel Lena’s. Maar een innovatief bedrijf starten is zwaar: de markt is nog klein en de marges ook. Financiële starthulp kwam gelukkig van KNHM. Maar als we de innovatie breder kunnen toepassen, verlichten we niet alleen Lena, maar ook andere opstarters en reguliere bedrijven in de circulaire economie.

Krachten koppelen

GreenWish organiseerde een bijeenkomst met verschillende partijen die mogelijkheden zien voor het breder toepassen van wat Lena heeft geleerd. Heel concreet onderzoekt de gemeente Amsterdam nu ondersteuning vanuit het programma Amsterdam Circulaire Stad. En praten we verder met mode-branchevereniging Modint, over wat de ervaringen van Lena kunnen betekenen voor innovatieve modebedrijven uit hun netwerk. Hopelijk leidt dit tot een samenwerkingsproject waardoor Lena voor haar koploperspositie wordt beloond.

Lena in GreenWish initiatievenoverzicht

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *