Duurzame Dinsdag 2019

Meer redenen om je aan te melden voor Duurzame Dinsdag

Er zijn steeds meer redenen om je aan te melden voor Duurzame Dinsdag. Naast het evenement op 3 september volgen er méér activiteiten met ondernemers uit het Duurzame Dinsdag-netwerk. Er wordt actief gematcht met relevante partijen. Als jouw initiatief in de Koffer van Duurzame Dinsdag zit, dan kun je daar voor worden uitgenodigd.

Dit jaar organiseert GreenWish twee momenten waarop Kamerleden en sociaal ondernemers met elkaar in gesprek gaan. En natuurlijk maken we de Trendanalyse van alle inzendingen, die op veel plekken zal worden besproken. Vergeet het niet, meld je snel aan! Lees hieronder wat het anderen bracht.

Basilisk Self Healing Concrete

Basilisk self healing concrete maakt beton dat zichzelf kan repareren. Hierdoor is er een stuk minder onderhoud nodig. Op het Circulaire Economie-event (CE-event) na de editie van Duurzame Dinsdag van vorig jaar, zijn zij gekoppeld aan Rijkswaterstaat. Ze kunnen nu op een stuk weg hun beton gaan testen.

Krown

Krown maakt bouwmaterialen, verpakkings- en designproducten van Mycelium, een volledig organisch product. Zij waren aanwezig op het CE-Event en hebben hun netwerk sterk vergroot. Op de Design Week in Milaan hebben ze hun grootste project tot nu toe gerealiseerd: 60 bogen van 4 meter hoog en een groot aantal bankjes, poefjes en tafels van mycelium.

Correctbook

Correctbook won vorig jaar de Asito Duurzame Dinsdag prijs en is een jaar lang gecoacht en bijgestaan door professionals uit deze organisatie.

Duurzame Dinsdag vindt dit jaar plaats op 3 september 2019. Er wordt gestart met een ontbijt met Kamerleden. De koffer vol duurzame inzendingen wordt aangeboden aan de staatssecretaris van het Ministerie van IenW.
Als je je initiatief of onderneming aanmeldt, blijf je op de hoogte.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *