Schrijf je nu in voor de ASN wereldprijs

Vandaag gaat de inschrijving voor de ASN Bank Wereldprijs 2016 open. Een wedstrijd voor mensen met slimme ideeën voor een betere wereld. Het is de negende keer dat de ASN Bank de Wereldprijs organiseert.

Met de Wereldprijs stimuleert de ASN Bank duurzaamheid in de samenleving. Sociale ondernemers worden gedurende het traject geholpen met training, coaching, publiciteit én maken kans op een geldprijs tussen de 5000 en 20.000 euro.* Initiatiefnemers worden uitgenodigd om met hun idee deel te nemen. Het ingezonden project moet passen binnen één van de vijf duurzame thema’s van de ASN Bank:

–        Duurzame energie, natuur en milieu;

–        Eerlijke handel, mode en voeding

–        Kinderrechten en onderwijs

–        Veiligheid en sociale cohesie

–        Zorg & Welzijn

Het Wereldprijs-traject bevat verschillende selectiemomenten. Tien deelnemers gaan door naar de finale op 16 november in Utrecht november. Binnen de vijf verschillende categorieën kiest de vakjury – onder leiding van Ynzo van Zanten – één winnaar per categorie. Tevens maken de tien finalisten kans op de Publieksprijs van maximaal 5000 euro, hiervoor kan iedereen tussen 7 en 16 november zijn stem uitbrengen.

Het traject in 5 stappen

Stap 1: inschrijven
Projecten inschrijven kan tot en met 23 september via www.voordewereldvanmorgen.nl/wereldprijs.

Stap 2: Projectplan ontwikkelen
Per thema worden maximaal tien inzendingen geselecteerd. Na het doorlopen van het ontwikkeltraject van de ASN Bank Wereldprijs, dienen zij hun projectplan in.

Stap 3: Presenteren
Op basis van dit plan mogen vijf projecten per thema hun idee presenteren aan de vakjury.

Na een persoonlijk gesprek gaan twee projecten per thema door naar de stemronde voor de publieksprijs van maximaal 5.000 euro.

Stap 5: Finale
Tijdens de feestavond op 16 november verdeelt de jury 40.000 euro over vijf themawinnaars.

Een succesvolle springplank
De ASN Bank Wereldprijs is voor verschillende ondernemers een succesvolle springplank geweest. Aan eerdere edities deden onder andere mee: Seepje, Yoni, LegBank, Sustainer Homes, LENA the fashion library en Fairphone.

Over Voor de Wereld van Morgen
In 2007 richtte de ASN Bank Voor de Wereld van Morgen op. Met dit platform maakt de bank het voor iedereen makkelijk om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Negen jaar later werken ruim 64.000 leden op voordewereldvanmorgen.nl aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.

Over de ASN Bank
Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is een zelfstandig opererende bank en maakt deel uit van SNS Bank N.V.