De genomineerden voor alle prijzen van Duurzame Dinsdag 2018 zijn bekend! De jury van heeft per prijs de drie beste initiatieven geselecteerd. Op 4 september wordt bekend gemaakt welke initiatieven de prijzen daadwerkelijk winnen.

Duurzame Dinsdag, al twintig jaar een gewaardeerde traditie

Al twintig jaar lang vieren we – in de aanloop naar Prinsjesdag – op de éérste dinsdag van september Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Dit jaar neemt Staatssecretaris Stientje van Veldhoven de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met maar liefst 359 duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving.

Ieder jaar zitten daar weer innovaties tussen, bijvoorbeeld op het gebied van natuur, circulaire economie en sociale innovatie. We nemen een kijkje in de toekomst, want de inhoud van de koffer heeft vaak een grote voorspellende waarde.

Prijsuitreiking op 4 september

Aan de meest duurzame, innoverende en onderscheidende initiatieven worden prijzen uitgereikt door verschillende bedrijven die partner zijn van Duurzame Dinsdag. De prijzen zijn: de VHG Groenprijs, Asito Sociale-innovatieprijs, ING Circulair ondernemenprijs, Greenchoice Energieprijs, Lidl Voedselprijs en de Duurzame Dinsdag-prijs. (Voor de volledige lijst van genomineerden te vinden op: Duurzame Dinsdag website – genomineerden).

Duurzame Lintjes, de Duurzame troonrede en de dialoog met de Tweede Kamer

Naast de overhandiging van de koffer en de prijsuitreiking staat op het programma de uitreiking van Duurzame Lintjes aan personen die zich al jaren inzetten voor duurzaamheid. Dit jaar wordt de Duurzame Troonrede uitgesproken door Volkert Engelsman, directeur bij EOSTA en nummer één van de Trouw Duurzame Top 100. Verder staat op het programma een gesprek met Tweede Kamerleden over hoe de politiek kan bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving.