GreenWish Rinske @ OMOOC

Online vijfdelige collegereeks: Werken met maatschappelijk initiatief gestart op maandag 18 januari

logo omoocOp dit moment barst het in Nederland van de maatschappelijke initiatieven zoals energiecoöperaties, bewonersbedrijven, zorgcoöperaties en andere sociaal innovatieve wijkontwikkelingen. Deze initiatieven lijken waarde te creëren die leiden tot een duurzaam alternatief voor het huidige economische systeem, de afgebouwde verzorgingsstaat en het traditionele politieke bestel. Ook bedrijven en overheden zien steeds meer de waarde van deze initiatieven in.

Hoe komt het dan dat er naar schatting slechts 1 op de 9 van de circa 10.000 initiatieven succesvol is? Wordt het niet tijd om beter te onderzoeken onder welke voorwaarden maatschappelijke initiatieven structureel succes kunnen boeken? Antwoorden op deze vragen, praktische tools, tips en handvatten om direct toe te passen vind je in de online collegereeks Werken met maatschappelijk initiatief die is gestart op maandag 18 januari vanaf 12.00 uur.

In deze online collegereeks kijken we samen met sprekers als Jan Jonker (hoogleraar duurzaam ondernemen bij Radboud Universiteit Nijmegen), Rinske van Noortwijk (directeur Greenwish) en Koos Janssen, burgemeester gemeente Zeist, specifiek naar de initiatieven, en naar de interactie en samenwerking – of het gebrek daaraan – tussen enerzijds maatschappelijke initiatieven en anderzijds de gemeenten. Wat zijn typische barrières voor initiatieven, en hoe nemen ze die succesvol? Welke mechanismen staan succes in de weg, en welke faciliteren succes? Wat zouden initiatieven zelf kunnen verbeteren? Waar gaat het mis bij de gemeenten? En vooral: waar zit de ‘mismatch’ en hoe kunnen we dit op effectieve wijze oplossen? GreenWish Rinske @ OMOOC

De collegereeks is bedoeld voor bestuurders, raadsleden en ambtenaren. We willen hen helpen om op duurzame wijze met maatschappelijke initiatieven aan de slag te gaan. Om deze reden lichten we casussen op gemeenteniveau uit. Het vertrekpunt is het maatschappelijk initiatief. De course laat zien hoe initiatiefnemers te werk (kunnen) gaan, wat goed lukt, en waar ze nog tegen aan lopen. De casuïstiek van initiatiefnemers staat centraal. Daarom is deze course ook interessant voor initiatiefnemers van maatschappelijke initiatieven. Bij de deelnemers is geen voorkennis vereist.

Meld je aan via: www.omooc.nl en/of voor meer informatie download de flyer

 

 

——————————————————————————–

Over de initiatiefnemers

De omooc Werken met maatschappelijk initiatief is tot stand gekomen in samenwer­king met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Greenwish en is geproduceerd door de Vereniging voor OverheidsManagement, Public Cinema en Publiek Denken.

Over Omooc

Omoocs zijn videocolleges (circa 8 tot 12 minuten) die een verhaal vertellen op een frisse inspirerende manier. De naam omooc is een samentrekking van twee dingen. Ten eerste MOOC, afkorting voor Massive Online Open Course, een belangrijke ontwikkeling in het onderwijs. Ten tweede, de ‘o’ van overheid, want dat is waar de online colleges over gaan.

Omooc is een nieuwe manier van kennis delen in de publieke sector. Een course van omooc bestaat uit vijf of acht online videocolleges. Opgebouwd rond een actueel thema en gegeven door toonaangevende sprekers. De videocolleges  kunnen via omooc.nl op elk moment bekeken worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *