Duurzame Dinsdag 2017

Duurzame Dinsdag-koffer open voor álle duurzame ideeën

Geef jouw idee een podium in politiek Den Haag

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen met een duurzaam idee opgestaan. Al die ideeën verdienen een podium. Dat podium biedt Duurzame Dinsdag. Ideeën op het gebied van energie, mobiliteit of techniek bijvoorbeeld, maar ook op het gebied van voedsel, sociale innovatie en natuur. Duurzame Dinsdag is er voor álle duurzame ideeën.

Tot 15 juni verzamelt Duurzame Dinsdag inspirerende en innovatieve ideeën uit de samenleving op duurzamedinsdag.nl. Die ideeën worden op de eerste dinsdag van september aangeboden aan het kabinet. Op deze dag neemt Staatssecretaris Dijksma de koffer met ideeën in ontvangst. Dit koffertje is de afgelopen 18 jaar een icoon geworden: een icoon dat de duurzame samenleving verbindt aan de politiek. De beste ideeën krijgen letterlijk een podium die dag.

Kans op één van maar liefst zes prijzen Een jury onder leiding van Maurits Groen zal zich over de ingediende ideeën buigen. De prijzen en thema’s die dit jaar centraal staan zijn:

–         Asito Sociale-innovatieprijs, voor mensen die met hun initiatief mensen bij elkaar brengen;

–         Greenchoice Energieprijs, voor mensen die een idee, oplossing of advies hebben hoe Nederlanders dichtbij huis écht baas worden over hun eigen energie;

–         NS Reis mee-prijs, voor mensen met een idee dat bijdraagt aan meer duurzaam reizen;

–         ENGIE Jongerenprijs, voor jongeren <30 met een duurzaam idee op het gebied van technologie;

–         VHG Groenprijs, voor mensen die met hun idee of initiatief groen naar je buurt brengen;

–         Lidl Voedselprijs, voor mensen met een duurzaam idee op het gebied van voedsel.

Duurzame Dinsdag helpt initiatiefnemers verder Alle ideeën krijgen een plek in de koffer, ook ideeën die niet binnen één van de thema’s vallen. Niet alleen prijswinnaars, maar ook andere innovatieve en inspirerende initiatieven worden een stapje verder geholpen. Duurzame Dinsdag biedt toegang tot een breed netwerk aan professionals en andere initiatiefnemers. Samen verbinden, versnellen en versterken we mensen en hun ideeën.

Over Duurzame Dinsdag Duurzame Dinsdag zet zich al 18 jaar in voor een duurzame samenleving. De vele partners zorgen ervoor dat mensen met duurzame ideeën een platform krijgen en hun idee verder kunnen brengen. De Duurzame Dinsdag-koffer, vol met initiatieven van particulieren, bedrijven, jong en oud, wordt op 6 september op het Binnenhof – in de Oude Zaal van de Tweede Kamer – aangeboden aan het kabinet.

Dien jouw idee in via duurzamedinsdag.nl, en geef jouw idee een podium in politiek Den Haag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *