Maatschappelijke Marktplaats De Wolden

Wijdewolden.nl, eigen maatschappelijke marktplaats

Op 21 maart is de maatschappelijke marktplaats WijDeWolden.nl gelanceerd, tijdens de levende marktplaats bijeenkomst in Echten. Op deze website kunnen aanbieders en initiatieven elkaar vinden. Samen zorgen ze er voor dat er meer en makkelijker maatschappelijke initiatieven in de Drentse gemeente De Wolden tot stand komen. Deze online marktplaats is een whitelabel versie van IdealenKompas.nl en door een samenwerking van de gemeente, stichting Welzijn de Wolden, de gebiedscoöperatie Zuid-West Drenthe en het Maatschappelijk Netwerk in het leven geroepen.

In de Wolden zijn veel maatschappelijke initiatieven. Een van de instrumenten waarover de gemeente beschikt, is de subsidieregeling Initiatiefrijk de Wolden. Daarmee kunnen initiatiefnemers een financiële bijdrage ontvangen. Maar er is natuurlijk meer dan geld: veel van wat je nodig hebt, is te vinden in de samenleving. Denk aan materialen, menskracht, locaties en specifieke expertise. Via de matching die WijDeWolden.nl doet, kun je makkelijker met elkaar in contact komen. Als initiatieven en aanbieders elkaar makkelijk vinden en gaan samenwerken creëer je een meer duurzaam systeem en een minder afhankelijkheid van subsidieregelingen.

Krijg meer (in)zicht

Voor de gemeente en Stichting Welzijn biedt de website ook de mogelijkheid om zicht te krijgen op welke initiatieven er in de gemeente zijn, en wat de initiatiefnemers nodig hebben. Je hebt met deze marktplaats als het ware een dashboard met daarop de stand van maatschappelijk initiatief in jouw gemeente. Je ziet bijvoorbeeld welke initiatieven er zijn op het gebied van energie, natuur of zorg. En je komt er ook snel achter wat ze nodig hebben en wie de andere ondersteuners in jouw gemeente zijn. Omdat een lokale maatschappelijke marktplaats een verbinding heeft met het landelijk werkende IdealenKompas, match je ook met aanbod van buiten de gemeentegrenzen.

Naast De Wolden heeft ook het samenwerkingsverband het GroeneWoud in Noord-Brabant een eigen regionale marktplaats.

Wil je meer weten of voor jouw gemeente of werkgebied een lokale marktplaats iets is? Neem dan contact op met Ineke van Zanten via de mail.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *