GreenWish helpt fondsen bij het verhogen van hun financieel rendement, door initiatieven beter voor te bereiden voordat ze aan de start verschijnen of te helpen doorstarten als het ergens vast loopt. Verschillende fondsen weten ons te vinden als een goed, maar nog “onrijp” initiatief aanklopt. GreenWish helpt de initiatiefnemers bij een goede voorbereiding (of doorstart), waardoor de investering beter kan renderen. Dit deden we bijvoorbeeld voor Start Foundation en Fonds 1818.

Opdrachten

Start Foundation
In opdracht van Start Foundation hielpen wij Stichting Werken met Eric en Cindy bij hun begroting en ondernemingsplan. Door uit te zoeken waar de grootste kosten zaten, en hen te helpen bij de aanschaf van een bus, werden zij minder afhankelijk van subsidies.

Fonds 1818
In de Heuvelwijk in Leidschendam kunnen kinderen kunnen hun eigen mini-moestuin beginnen. Op het moment dat de initiatiefneemster de aanvraag deed bij Fonds 1818 was het project nog niet voldoende gerijpt. Wij hielpen de initiatiefneemster bij het uitwerken van het plan, dat met een bijdrage van Fonds 1818 een succes werd!

Financiering toegankelijk maken
Je kunt als financier grote bedragen reserveren voor projecten van maatschappelijke organisaties, maar wat doe je met de vele particulieren die een bijdrage leveren aan leefbaarheid in hun omgeving? Een leuke manier is door te kiezen voor veel kleine bijdragen, op een specifiek onderwerp, via een laagdrempelige aanvraagprocedure.Voor Fonds1818 ontwikkelden we het Minibieb1818 programma, waarin burgers een voucher konden aanvragen waarmee ze korting kregen op de aanschaf van een minibieb. De minibiebs werden gebouwd door Visie-R, een maatschappelijke werkplaats in het werkgebied van Fonds1818. De 230 minibiebs die zijn aangeschaft dankzij de kortingsvouchers staan nu voor woonhuizen, bij kinderboerderijen, bij speeltuinen en in buurtplantsoenen, en vormen zo 230 nieuwe ontmoetingsplekken in de wijk.

foto 1