Onze keynotes, workshops en trainingen staan in het teken van een beter klimaat voor maatschappelijke initiatieven en sociaal ondernemerschap. Wij geven handvatten voor overheidsparticipatie  in de praktijk. Ook organiseren we regelmatig workshops voor initiatiefnemers.

Workshops - powered by GreenWish

Leerkring gemeenten

Voor gemeenten die meer willen samenwerken met maatschappelijk initiatief organiseren wij een leerkring met drie modulen. Steeds meer gemeenten zien dat zij nieuwe ‘collega’s in de buitendienst’ hebben. Mensen, netwerken en organisaties die maatschappelijk initiatief versterken. Door deze Knooppunten komen er meer en meer succesvolle maatschappelijke initiatieven tot leven. In de leerkring geven we praktisch handen en voeten aan deze samenwerking. Deelname is gratis. Hier vind je meer informatie over de komende sessies.

Omooc Video-collegereeks Werken met maatschappelijk initiatief
Vijf korte video-colleges over de laatste inzichten omtrent maatschappelijke initiatieven en wat je als gemeente kunt doen om ze meer ruimte te geven. Met medewerking van o.a. Derk Loorbach (Erasmus Universiteit), Jan Jonker (Universiteit Nijmegen) en GreenWish. Voor bestuurders, ambtenaren en raadsleden. Meer informatie zie filmpje of de flyer of www.omooc.nl.

Verandertrajecten

NME-organisaties doen belangrijk werk: kinderen en volwassenen laten verwonderen over de natuur. Nu steeds meer initiatiefnemers dit ook doen, verandert de rol van de sector. NME-organisaties moeten op zoek naar hun toegevoegde waarde en hoe zij hun jarenlange ervaring te gelde kunnen maken. GreenWish begeleidt NME centra bij dit verandertraject.

Keynotes

GreenWish wordt vaak gevraagd voor keynotes over het brede werkveld van faciliteren van maatschappelijk initiatief. We deden dit recent onder meer in opdracht van:

  • Universiteit Wageningen
  • GDO
  • ASN Bank
  • Gemeente Leusden

Overheidsparticipatie

Deze workshop  doen wij zowel voor raadsleden als ambtenaren. In één dagdeel krijg je zicht op de huidige ontwikkelingen rond de energieke samenleving en hoe je daar als gemeente op kunt inspelen. Zie voor meer informatie de VNG academie.